GasztroGarma

Sarkadi pecsenye

Egyik kedvenc kajám amit mostanában főztem. Kiadós ízorgia, nem lehet vele befürödni 🙂

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé, tarja vagy karaj
  • 25 dkg gomba
  • 2,5 dl tej
  • 10-15 dkg lángolt kolbász
  • 2 darab savanyú uborka
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis petrezselyem zöldje
  • só, bors, kevés zsír
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk- borsozzuk és kevés forró zsírban hirtelen elősütjük. Ha a hús vastag alufólia alatt kevés vízzel pároljuk puhábbra.
A gombát szeletekre vágjuk és zsiradékban párolni kezdjük. Ha a folyadék elpárolgott meghintjük liszttel, átpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet és besűrítjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát, a reszelt sajt felét és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk-borsozzuk, de figyeljünk oda mennyire sós a kolbász és az uborka.
A húsokat egy tűzálló tálba emeljük majd rákanalazzuk a tölteléket, megszórjuk a tetejét a maradék sajttal ( én többet használok mint az előírt, imádom a sajtot) és forró sütőben rápirítjuk.
Köretként fűszeres sült krumplit ajánlok.

Értékelésem 9/10

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  2. Úgy variálhatod a tölteléket, ahpgy akarod. Mindenképpen jó. Nekem tarja, az asszonynak csirke.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!