Sarkadi pecsenye

Egyik kedvenc kajám amit mostanában főztem. Kiadós ízorgia, nem lehet vele befürödni 🙂

Hozzávalók:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk- borsozzuk és kevés forró zsírban hirtelen elősütjük. Ha a hús vastag alufólia alatt kevés vízzel pároljuk puhábbra.
A gombát szeletekre vágjuk és zsiradékban párolni kezdjük. Ha a folyadék elpárolgott meghintjük liszttel, átpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet és besűrítjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát, a reszelt sajt felét és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk-borsozzuk, de figyeljünk oda mennyire sós a kolbász és az uborka.
A húsokat egy tűzálló tálba emeljük majd rákanalazzuk a tölteléket, megszórjuk a tetejét a maradék sajttal ( én többet használok mint az előírt, imádom a sajtot) és forró sütőben rápirítjuk.

Köretként fűszeres sült krumplit ajánlok.

Értékelésem 9/10

Tovább a blogra »