GasztroGarma

Bográcsos gulyás leves

Ezzel az étellel kezdődött minden anno, ez volt az első elkészített ételem mely elismerést kapott a családtól, ez hozta meg a főzés szeretetét 🙂

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 közepes petrezselyemgyökér
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 nagy krumpli
  • 1 cikk zeller
  • 20-30 dk zsírszalonna
  • 50 dkg sertés lapocka (comb is jó)
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 közepes paprika
  • só, bors, pirospaprika
  • füst, pernye, bogarak töménytelen mennyiségben 🙂
A zöldségeket  felkockázzuk, illetve karikára vágjuk. A hús felkockázzuk és előkészítjük miközben a szalonnát pörcre sütjük. Kiemeljük a pörcöt és az esetleges felesleges zsiradékot majd üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Amikor készen van félrehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk két púpozott kávéskanál pirospaprikát, belekeverjük a húst majd picit rápirítunk. Felöntjük 2-4 liter vízzel beledobjuk a nagyra darabolt paradicsom és paprikát, majd lefedve főzzük. Amikor a hús félig kész beledobjuk a zöldségeket majd kis időre rá a burgonyát és hagyjuk készre bugyogni 🙂
Friss pogácsákkal tálaljuk.

Értékelésem: 10/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!