GasztroGarma

Vasvári krémes tekercs

Sokan kérdezték mikor csinálok süteményt is, most csináltunk. Ezt nem teljesen egyedül csináltam Mary sokat segített. A végeredmény hááát 🙂 Ízre kiváló a többi meg hát olyan lett amilyenre sikerült.
Hozzávalók:
Piskóta:
  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt

Krém:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg kakaó
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg mogyoró vagy bármilyen vegyes dióféle
  • 5 cl rum
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya vagy mazsola
  • 35 dkg magozott meggybefőtt
Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat kikeverjük a porcukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet. A habbá vert tojásfehérjét a tojássárga masszájához keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt 25×35 cm -es tepsibe öntjük és a 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk és feltekerve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a porcukorral és a kakaóval folyamatos kevergetés mellett forrásig hevítjük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a vajat és habosra verjük.
A kristálycukrot a durvára aprított mogyoróval együtt aranybarnára pirítjuk, közben egy alufólia lapot olajjal kikenünk, rásimítjuk a mogyorós karamellt, és ha kihűlt apró darabokra törjük.
A kakaókrém egyharmadát félretesszük, a maradékba belekeverjük a mogyorós karamellt, a lecsepegtetett meggyet és a rumba áztatott áfonyát. A krémet egyenletesen elsimítjuk a piskótatésztán, majd szorosan feltekerjük. Kívülről megkenjük a félretett krémmel, mogyorógrillázzsal díszítjük a tetejét.

Értékelésem: 6/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!