Cukkinis csirkecomb mustáros mártásban

Egy friss recept, cukkini barátoknak. Szeretek próbálkozni. Jó lett. 🙂

Hozzávalók:

Az öntethez:

A kifilézett combokat, nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk borsozzuk majd zsiradékon minden oldalát pirosra sütjük. Ha elkészült egy előkészített tűzálló tálba szedjük az egészet és meglocsoljuk egy friss fél citrom levével.
Előkészítjük közben a zöldségeket, a cukkinit közepesen vastag szeletekre karikázzuk (ha nagy a cukkini akkor félkarikára), a hagymát vastagabb negyedkarikákra, míg a póréhagymát karikára vágjuk. A serpenyőben maradt zsiradékot kiegészítjük majd beleöntjük a cukkinit, hagymákat, a nem túl apróra vágott petrezselyem zöldjét, a zúzott fokhagymát. Reszelünk rá egy kevés citromhéjat, sózzuk, majd roppanósra sütjük az egészet. Amint elkészült az egészet a hús tetejére halmozzuk.
Időközben a öntetet is elkészítjük, egy tálban az összes hozzávalót jól elkeverjük, majd a zöldség tetejére öntjük (nem kell, hogy mindenhol elfedje). Forró sütőbe tesszük és az egészet összepirítjuk.
Értékelésem: 8/10
Tovább a blogra »