Hagymás-mustáros-gombás szűzpecsenye

Imádjuk a szűzérmét és a gombát, hát kerestünk egy receptet mely ezeket ötvözi. Mit ne mondjak igen izgalmas elkészíteni, a szádban szana-széjjel fut a nyál az ízorgiától 🙂

Hozzávalók:

A hagymákat meghámozzuk, félbevágjuk, felkarikázzuk. A gombát tisztítjuk és felszeleteljük, a szalonnát csíkokra vágjuk.  A szűzpecsenyét megmossuk és mindegyiket 4 egyenlő részre vágjuk. A vajat és az olajat serpenyőben felforrósítjuk és a szűzérme darabokat élénk tűzőn körbepirítva megkapatjuk, majd kiemelve egy tűzálló tálba helyezzük, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. A maradék pecsenyelében ropogósra sütjük a szalonnát, majd rádobjuk a hagymát, pirítjuk. 2-3 perc múlva beledobjuk a 2 féle gombát és még 3-4 percig együtt pirítjuk őket. Hozzáadjuk a púpozott evőkanál ételízesítőt és hozzáöntünk 2 dl vizet, majd félrebillentett fedő alatt mérsékel tűzön 10 percig pároljuk. A lisztet összekeverjük a tejszínnel, a mustárral sóval, borssal és az egészet beleöntjük a serpenyőbe és alaposan összekeverjük. Szelíd tűzön 4-5 percig forraljuk.
A hús tetejére és köré szedjük az elkészített mártást, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tálalás előtt néhány percet pihentetjük, majd megszórjuk finomra vágott friss petrezselyemmel. Krumplipürével tálaljuk, de illik a rizs is hozzá.

Értékelésem: 9/10

Tovább a blogra »