Lasagne

Sokszor készítünk olasz ételeket, ezekből is egyik kedvencünk a lasagne. A mi verziónkat mutatnám be ami nem a képernyő szépsége ízre viszont annál finomabb.

Hozzávalók:

Első lépésben a darált húsból elkészítjük a mártást. A hagymát zsiradékon megpirítjuk, aprítógépben a sárgarépát és a zeller apróra ledaráljuk majd a hagymára öntjük, egy kevés ideig együtt pirítjuk majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, rozmaringot hozzáadjuk, babérlevelet teszünk bele. Alacsony lángon 40 perc alatt készre főzzük ez idő alatt a paradicsom szétfő. Elkészítjük a besamel mártást. A tejet, a közepes kockákra vágott hagymát, a 4-be vágott petrezselyemgyökeret, a szerecsendiót, és a bors lassú tűzön felforraljuk. Egy másik edényben közben felolvasztjuk a vajat majd hozzáadjuk a lisztet. A leszűrt tejet kis adagokban hozzákeverjük folyamatosan kevergetve főzzük, amíg jó sűrű masszát kapunk. Kivajazzuk a tálat majd rétegezve összeállítjuk a lasagnet. Én az első réteg tészta alá is helyezek besamelt, hogy megpuhuljon a tészta. A rétegezés tészta, mártás, besamel, sajtból áll és ezt a végén egy tésztasorral lezárjuk tetejét megöntjük besamellel és sajttal. 220 fokos előmelegített sütőben addig sütjük míg a teteje aranybarnára nem pirul. 
Tipp: Érdemes nem túl púpos ra rakni a tálban vagy magas oldalfalú tálat használni mert sütés közben kicsöpöghet a sütő belsejébe a szaft ami csúnyán füstölni tud 🙂

Értékelésem: 9/10

Tovább a blogra »