GasztroGarma

Zelleres burgonyafőzelék csilis fasírttal

A mai napra, másodiknak erre az egyszerű ételre esett a választás a gazdag leves után. A krumpli valami isteni, szerintem a sima krumplipürét el fogom felejteni 🙂

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 50 dkg zeller
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejfől
  • 3 evőkanál olaj
  • 1-2 babérlevél
  • fél citrom leve
  • só, bors

Fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús (lehet vegyes is marhával)
  • 1 csokor újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • fél teáskanál csili
  • só, bors, zsemlemorzsa
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre píritjuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit és zellert, felöntjük annyi vízzel, hogy háromnegyednyire érjen. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, puhára pároljuk a zöldségeket. Ha kész kiemeljük a babérleveleket, majd kivesszük a zöldségek felét. A kivett részt leturmixoljuk, majd visszakeverjük a főzelékhez, ezzel sűrítjük. Borsozzuk, egy fél citrom levével savanyítjuk, hozzákeverjük a tejfölt és összemelegítjük.
A fasírthoz az újhagymát felaprítjuk, a fokhagymát belenyomjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, majd kevés olajon kisütjük. Egy kevés vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Értékelésem: 8/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!