Zelleres burgonyafőzelék csilis fasírttal

A mai napra, másodiknak erre az egyszerű ételre esett a választás a gazdag leves után. A krumpli valami isteni, szerintem a sima krumplipürét el fogom felejteni 🙂



Hozzávalók:

Fasírthoz:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre píritjuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit és zellert, felöntjük annyi vízzel, hogy háromnegyednyire érjen. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, puhára pároljuk a zöldségeket. Ha kész kiemeljük a babérleveleket, majd kivesszük a zöldségek felét. A kivett részt leturmixoljuk, majd visszakeverjük a főzelékhez, ezzel sűrítjük. Borsozzuk, egy fél citrom levével savanyítjuk, hozzákeverjük a tejfölt és összemelegítjük.
A fasírthoz az újhagymát felaprítjuk, a fokhagymát belenyomjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, majd kevés olajon kisütjük. Egy kevés vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Értékelésem: 8/10
Tovább a blogra »