GasztroGarma

Paradicsomos-olívabogyós oldalas

Imádjuk az olaszos kajákat és így esett erre a választás. Van benne hús is bőven, kiadós étel, könnyű elkészíteni, javaslom.
Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 80 dkg kockázott paradicsom, vagy 2 konzerv koktél/darabolt
  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 20 dkg fekete magozott olívabogyó
  • 1 teáskanál oregánó, majoránna, fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2-3 gerezd fokhagyma (aki nem szereti ennyire 1-el beérheti)
  • só, kevés olaj
A hagymát megpucoljuk, finomra vágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk. hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk oregánot, majoránnát, fűszerpaprikát keverünk hozzá. Kevés cukorral megszórjuk, és belenyomjuk a fokhagymát.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott oldalast, majd fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk. Ha szükséges vízzel pótoljuk az elforrt levet. A párolás vége felé belekeverjük a felkarikázott olívabogyót is. Főtt penne vagy fussili tésztával tálaljuk.

Értékelésem: 8/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!