Házi húsos-tésztás zöldségsaláta

Itthon mindig mindenből marad, mivel nem vagyok képes kis adagokat főzni. Így ma egy salátához használom fel a csülökhúst, majd később új főétel is készül belőle 🙂

Hozzávalók: 

Az a jó az ilyen salátákban, hogy minden hozzávaló tetszés szerinti mennyiség. Kifőzzük a kívánt mennyiségű tésztát, a zöldségeket feldaraboljuk, a mozzarelláról lecsöpögtetjük a levet, majd azt is felkockázzuk a másik sajttal együtt. A maradék húst apróra vágjuk majd egy egész keveset rápirítunk egy serpenyőben. Kikeverjük a majonézt a tejföllel, én fele-fele arányt szoktam használni. Amikor a tészta kihűlt és a hús is maximum langyos összekeverjük a hozzávalókat. Mindig a húst tegyük először bele így a zsiradék a húsról átkerül a tésztára. Ráhalmozzuk a zöldségeket, alaposan összekeverjük, itt ha igényeljük kicsit sózhatjuk, majd jöhet a sajt is. A legvégén ráöntjük a kikevert majonézes tejfölt összekeverjük és lefóliázva betesszük a hűtőbe pihenni. Kiváló önmagában is enni,  mert jó laktató.
Értékelésem: 8/10
Tovább a blogra »