GasztroGarma

Gombás korhelyleves

Kíváncsi voltam erre a receptre amit az Erdélyi konyha magazinban találtam, és mivel minden hozzávaló alapanyag volt itthon, megcsináltam. Igen tartalmas leves.

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 25-30 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej hagyma 
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • liszt, só, bors, pirospaprika, babérlevél, zsiradék
  • tejföl a tálaláshoz
Az apróra vágott hagymát zsiradékban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikakrémet, a savanyú káposztát (óvatosan a sóval, ha kell előmossuk a káposztát), a babérleveleket, felöntjük vízzel és főni tesszük. Amikor a káposzta majdnem kész, beletesszük az közepesre szeletelt gombát és a felkarikázott kolbászt. Zsiradékon világosra pirítjuk a lisztet, megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük kevés vízzel, csomómentesre kavarjuk és berántjuk vele a levest. Ha szükséges utána sózunk, és tejföllel tálaljuk.

Értékelésem: 8/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!