Sajtkrémleves darált hússal

Szeretjük a sajtleveseket, így ma ez került terítékre.

Hozzávalók:

 Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A répát meghámozzuk és kockára vágjuk. Hevítsünk fel zsiradékot, majd az újhagymából egy evőkanálnyit süssünk üvegesre, majd keverjük hozzá a darált húst és pirítsuk le rajta. Sózzuk borsozzuk, majd kiemeljük egy külön tálba. A megmaradt zsiradékot még felpótoljuk majd a maradék hagymát és a répát 5 percig pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, beledobáljuk a leveskockákat és felforraljuk. Forralás után még 10 percig főzzük közepes lángon. A lereszelt sajtot beleforgatjuk a levesbe, majd kevergetve további 5 percig főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk és a ropogós darált hússal és a friss vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Értékelésem: 6/10
Tovább a blogra »