Kolbászos karaj csiperkés rizzsel

Ezt az ételt mér egyszer elkészítettem és jó volt, így ma ide is felkerült, tartalmas és nagyon könnyes és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

Kiklopfoljuk a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát   megsütjük zsiradékon. Kivesszük és melegen tartjuk a szeleteket. A visszamaradt pecsenyezsiradékon megpirítjuk a bacon szalonnát, rádobjuk a lila hagymát és roppanósra sütjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és paprikát, a legvégén pedig a feldarabolt paradicsomot és újhagymát. Ha kell igény szerint sózzuk. A körethez megfuttatjuk zsiradékon a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd a végén friss petrezselyemmel keverjük. A rizst szintén kevés zsiradékon feltesszük, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és beledobunk egy leveskockát, amikor elkészült összekeverjük a gombával. Tálaláskor minden karajszeletre halmozunk a raguból és a gombás rizzsel tálaljuk.
Értékelésem: 8/10
Tovább a blogra »