Imádom a zöldbabot és a leveseket, ezért ennek a kettőnek a párosítása mindig jó lesz. Toplistás lett Mary szerint 🙂
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt-főtt tarja (vagy sonka)
- 15 dkg tarhonya
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 25 dkg zöldbab
- 3 dl tejföl
- só, bors, majoranna, fűszerpaprika, leveskocka, liszt
Az bacon szalonnát kiolvasztjuk zsiradékon, majd a kockázott hagymát is beledobjuk és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, majd beletesszük a kockára vagy csíkokra vágott tarját, pirospaprikával ízesítjük, majd felengedjük 3 liter vízzel. Ízesítjük, sóval, borssal, majorannával és körülbelül 20 percig főzzük. Beledobjuk a zöldbabot, majd a tarhonyát és készre főzzük. Ha a bab megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük, egyet rottyantunk rajta és már tálaljuk is.
Értékelésem: 10/10
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: