Csilis tarja fokhagymás zöldbabbal

Egy egyszerű ételt akartam főételnek ezért most egy tarjás ételre esett a választás, nem sok munka van vele viszont ízletes.

Hozzávalók:

Vastagon kizsírozunk egy tepsit, belefektetjük a megsózott, borsózott húsokat. A tetejére szórjuk a felszeletelt vöröshagymát, a reszelt csilipaprikát, majd rádobjuk egészben a friss csili paprikákat.  Öntünk alá 2-3 dl vizet, majd alufóliával lezárjuk. 180-200 fokon 1-1,5 órát sütjük, majd a takarást levéve szükség szerint rápirítunk. A körethez a fokhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Megfuttatjuk vajon, majd rádobjuk a fagyott zöldbabot és készre pároljuk, ha kell sózzuk, majd a hússal tálaljuk. Finomabb ha egy kis sült krumpli is van mellé.

Értékelésem: 8/10

Tovább a blogra »