GasztroGarma

Gombás grízgombócleves

Ismét a gomba leveshez, szeretjük, így ma megint egy ilyen jelegű levest készítettem el.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 tójás
  • 5 dkg vaj vagy olaj
  • 10 dkg búzadara
  • só, zsiradék, petrezselyemzöldje
Összekeverjük a felvert tojást a megolvasztott vajjal, hozzádolgozzuk a darát, jó sűrű palacsintatésztát kapunk. Legalább 1-2 órára betesszük a hűtőbe. Zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét és a szeletekre vágott gombát. Ha a gomba elkezdi kiengedni levét felengedjük tetszés szerinti vízzel (1-2 liter) és sózzuk. Ha felforrt, kiskanállal beleszaggatjuk a grízgaluskát és a csendesen gyöngyözve forró levesben 10 percig főzzük, majd tálaljuk.

Értékelésem: 8/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!