GasztroGarma

Zöldséges marhafazék

Mary szeretett volna egy ilyen laktató kaját, hát ezt tette elém. Elkészítettem, kifejezetten sok mosogatni való kíséretében, mivel nem néztem meg mekkora mennyiség lesz ebből így 3 egyre nagyobb edényt is felhasználtam. Javaslom egyből egy bazi naggyal kezdeni, vagy felezni az adagot, ugyanis ez elég egy egész falúnak 🙂
Hozzávalók:
  • 1 kg marhahús
  • 4 darab nagy sárgarépa
  • 4 darab petrezyelyemgyökér
  • 1 zellergumó
  • 2 vöröshagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2 konzerv darabolt vagy koktélparadicsom
  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • fél kelkáposzta ( 40 dkg)
  • 3 babérlevél, egy csokor petrezselyemzöldje
  • kakukkfű, oregánó, só, bors, zsiradék
Nagyobb kockákra vágjuk a marhahúst, sózzuk, borsozzuk.  Egy lábosban bőséges zsiradékon körbesütjük, majd kivesszük és félretesszük. Az edénybe teszünk friss zsiradékot még, rátesszük a hagymát, sózzuk és egy kis víz kíséretében 10 percig fedő alatt főzzük. Ráöntjük a 2 paradicsomkonzervet, majd az előzőleg lereszelt ( 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, egy szelet zeller) zöldségeket beleszórjuk, visszatesszük a húst rá és a fűszereket (oregánó, kakukkfű, babérlevelek), beledobjuk a zúzott fokhagymát is. Fedő alatt puhára pároljuk őket, időnként kevergetve, ha kell vizet adagolunk hozzá. Sűrű pörkölt állag elérése a cél. Közben a maradék zöldségeket nagyobb kockákra daraboljuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük. A húsos masszába beledobjuk a felcsíkozott kelkáposztát és főzzük, míg a káposzta majdnem elkészül. Beledobjuk a sült zöldségeket és a fagyott zöldborsót, rászórjuk a petrezselyemzöldet  kevés vízzel és jól összeforraljuk. Szükség szerint só, borssal még ízesítjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Értékelésem: 8/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!