Mátrai borzaska

Nagyon szeretjük ezt az ételt, étteremben sokszor ezt rendeljük, most arra az elhatározásra jutottunk, elkészítjük. Konyha takarítás utána “priceless”, kicsit mindenhol volt mindenből 🙂

Hozzávalók:

A burgonyát meghámozzuk, a reszelő kisebb lukú lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással, a kinyomott fokhagymával és a burgonya nedvességétől függően 6-7 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A húst vékony szeletbe vágjuk, leitatjuk, sózzuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép aranybarnára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa. A húsok tetejére fokhagymás tejfölt és reszelt sajtot teszünk és tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Értékelésem: 8/10

Tovább a blogra »