GasztroGarma

Fokhagymás-tejfölös oldalas

Húst hússal ugye nálunk, fokhagymát fokhagymával. Ma a kettőt összekevertem tejföllel és meg is volt az ízletes kiadós főétel.

Hozzávalók:

  • kb. 1,2 kg oldalas
  • 10-15 dkg kockázott füstölt vagy bacon szalonna
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl tejföl
  • só, bors
Az oldalast megmossuk majd nagyjából egyforma kisebb darabokra vágjuk. A szalonnát olajon félig készre sütjük, majd hozzáadjuk az oldalast. Néhány perc alatt körös-körül megkapatjuk ízlés szerint az oldalast, majd megsózzuk, a zúzott fokhagymával és a borssal fűszerezzük. 2-3 dl vizet öntünk alá, majd lefedve kis lángon másfél óra alatt puhára pároljuk. A végén tejföllel dúsítjuk és 2-3 percig forraljuk. Leginkább tészta illik hozzá köretnek.

Értékelésem: 8/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!