Burgonyás kelkáposztaleves sonkával

Leves minden mennyiségbe. Sajnos mindig kevesebb a leve mint kéne, mindig megáll benne a kanál. Finom lett és tartalmas.

Hozzávalók:

Kisebb kockára vágjuk a sonkát, szalonnát, majd ~2 liter vízben feltesszük főni 2 babérlevél kíséretében.  Ha forrás után túl sós lenne a leve akkor leöntjük és friss vízzel engedjük fel, amennyiben nem elég sós, megsózzuk. Amikor majdnem puha a sonka belerakjuk a meghámozott és kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, majd fedő alatt kis lángon tovább főzzük. Amikor a zöldségek roppanósak lettek, beledobjuk a kockára vágott kelkáposztát, majd első rottyanás után a kockázott burgonyát is és készre főzzük. Ha nincs friss majoránna ekkor dobjuk bele, amennyiben van akkor a vége felé főzzük bele. Kevés zsiradékon halványbarnára pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és hozzákavarjuk a pirospaprikát és besűrítjük vele a levest. Miután megfőtt kivesszük a babérleveleket belőle, majd finom tejföllel tálaljuk.

Értékelésem: 9/10

Tovább a blogra »