GasztroGarma

Sóban sült csirke

Elég rég nem tettem ki semmilyen recepted, de nem volt ihlet új kajára, viszont felteszem a világ egyik legegyszerűbb, de mégis nagyon finom csirkés főételét. Imádom, bármikor megcsinálom, mint a lecsót 🙂

Hozzávalók:

  • csirke bármilyen mennyiségben és formában
  • 1-2 kg durva só csirke mennyiség függvénye
  • bors, pirospaprika
A csirkét feldaraboljuk ha egyben volt, vagy a külön megvett részeket megmosva egy lapos nagy tepsiben elszórt 1-2 kg durva sóágyra fektetjük, bőrös részével felfelé. Borsozzuk és pirospaprikával meghíntjük, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük és tálaljuk. Friss savanyussággal finom sült burgonya körettel a legjobb. Jó étvágyat hozzá.

Értékelésem: 10/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!