Tejfölös lencseleves

Mary még mindig imádja a lencsét, így kisírt ma egy ilyen levest. Na jó én is szeretem 🙂

Hozzávalók:

Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a babérleveleket, majd a fűszerpaprikát és összepirítjuk kicsit őket. Hozzáadjuk a szalonnát és a lencsét, felöntjük tetszés szerinti vízzel (kb. 2 liter), ízesítjük az ételízesítővel, sóval, borssal, majd 10 percig főzzük. A felkarikázott, darabolt zöldségeket hozzáadjuk, majd addig főzzük amíg a zöldségek is megpuhulnak, folyamatában kóstoljuk és ha igényli utóízesítjük. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, hozzáadjuk a leveshez majd forralunk egyet rajta és kész.

Értékelés: 9/10

Tovább a blogra »