GasztroGarma

Slambuc pincemester módra

“Ennék valami szaftosat” – mondta Mary(nem félreérteni! 🙂 ), így erre a kajára esett a választás. Szerintem finom, és tartalmas.

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg lebbencs tészta
  • 30 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika és paradicsom
  • só, bors, pirospaprika, zsiradék
A felaprított szalonnát zsírjára pirítjuk és félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk az apróra tördelt lebbencs tésztát (én külön csináltam). A zsiradékra dobjuk az apróra darabolt hagymát és megpároljuk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózzuk borsozzuk. Kis vizet öntünk alá és szétfőzzük benne a hagymát. Belekarikázzuk a kolbászt, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a meghámozott és szintén felkockázott burgonyát, felengedjük fél liter vízzel. Ha már forr hozzákeverjük a tésztát és lassú tűzön készre főzzük, kicsit le is pirítjuk. A végén tálalásnál megszórjuk a félretett szalonnával.
Értékelésem: 9/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!