Chili con carne

Mary imádja ezt a kaját, de mivel soha nem csináltam, kicsit féltem a végeredménytől, főleg a fura hozzávalók miatt, kár volt, finom lett.

Hozzávalók:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Apró kockákra vágjuk a paradicsomot is és a hagymához adjuk, majd a darált marhahúst is hozzákeverjük és kb 5-10 perc alatt átpirítjuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és felöntjük a sörrel. Sózzuk, borsozzuk és hozzászórjuk a mozsárban összezúzott fűszereket és a barna cukrot. Időként átkevergetve ~kb 90 percig főzzük, ügyelve a folyadékmennyiségre. Ennyi idő alatt besűrűsödik az alap, megpuhul a hús is és összeérnek az ízek. Ha nem lenne elég szaftos, vagy hamar elpárolog a leve, akkor nyugodtan pótoljátok még egy kevés sörrel vagy akár vízzel. A főzési idő vége felé hozzáadjuk lecsepegtetett babkonzervet, a kávét és a csokoládét, majd még ~kb. 10 percig főzzük a chilis babot. Tejföllel, koriander vagy petrezselyemlevéllel megszórva és reszelt chedar sajttal tálaljuk az elkészült Chili con carne-t. Én tortilla chippel tálaltam.

Értékelésem: 8/10

Tovább a blogra »