Csirkés-zöldséges-rizses egytálétel

Valamit gyorsan össze kellett dobni holnap ebédre. Felrohantam a netre és találtam ötletet. Erre esett a választás, finom lett, ajánlom! Vigyázzon a fűszer adagolással aki nem szereti a csípőset!

Hozzávalók:

Fűszerezéshez:

A hagymákat félbevágjuk és felkarikázzuk, a paprikákat hosszú csíkokra vágjuk, a csípős paprikát pedig apró karikákra. A csirkemelleket vastagabb közepes nagyságú csíkokra vágjuk majd a zöldségekkel együtt egy üveg tálba tesszük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, majd az összes fűszert egy tálban összekeverve, a zöldséges-csirkés tálhoz adjuk. Alaposan átforgatjuk az egészet. Eközben előkészítünk egy húsleves alaplevet, melyet egy hőálló tálban elhelyezett rizsre öntünk, ráhalmozzuk a zöldséges csirkés masszát és egy alúfóliával betakarjuk. 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd légkeveréssel körülbelül 1 órán keresztül sütjük. Tálalásnál lehet ráreszelni egy leheletnyi parmezánsajtot, friss petrezselymet zöldjét és apróra vágott paradicsomot. Kiadós gyors és nagyon finom egytálétel.
Értékelésem: 9/10
Tovább a blogra »