Zöldséges tejfölös tőkehal

Mary imádja a halakat így ahogy a barátunk Viola Gábor a Jó Bácsi étteremből mondani szokta valami halat készítettünk. Finom lett érdekes ízvilág.

Hozzávalók:

Meghámozzuk a burgonyát és uborkagyaluval vékony szeletekre vágjuk. A padlizsánt vékonyan felszeleteljük majd a két hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük olajjal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal, sóval és borssal. Egy kiolajozott tálba szórjuk az egészet majd rákarikázzuk a hagymát. Ráfektetjük a besózott halszeleteket majd kevés olajjal meglocsoljuk. Vékonyan felkarikázzuk a paprikát és a paradicsomot, rászórjuk a halra, erre jön a rozmaring, a karikára vágott mozzarella, majd végül a tejföl. Fóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Utána levesszük a fóliát és magasabb hőfokon tíz percig rápirítunk.

Értékelésem: 8/10

Tovább a blogra »