GasztroGarma

Paszulyleves ahogy anyutól tanultam

Életem egyik meghatározó étele ez a “paszuly” leves. Kis korom óta imádom ahogy anyu csinálja, így ideje volt megtanulni és nem veszni hagyni! Egyszerűen isteni!

Hozzávalók:

  • 30 dkg zsenge zöldbab
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 kötés petrezselyemzöld
  • 1 szál zeller levél
  • 1 kis fej hagyma
  • só, olaj, liszt, pirospaprika
A babot megmossuk majd tetszőleges méretre vágjuk és másfél liter forrásban lévő vízbe tesszük. Addig főzzük míg majdnem elkészül. Beledobjuk a kockázott paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet és a zeller levelet, sózzuk, 7-8 percig együtt forraljuk. Közben elkészítjük a rántást a hagymából, olajból, lisztből és pirospaprikából (lehet világos vagy sötétebbel is készíteni, a sötétebben markánsabb a hagyma íze) majd hozzákeverjük a leveshez. 5-6 perc alatt készre főzzük. Tálalásnál finom tejföllel vagy anélkül is isteni!
Értékelés: 10/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!