Paszulyleves ahogy anyutól tanultam

Életem egyik meghatározó étele ez a “paszuly” leves. Kis korom óta imádom ahogy anyu csinálja, így ideje volt megtanulni és nem veszni hagyni! Egyszerűen isteni!

Hozzávalók:

A babot megmossuk majd tetszőleges méretre vágjuk és másfél liter forrásban lévő vízbe tesszük. Addig főzzük míg majdnem elkészül. Beledobjuk a kockázott paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet és a zeller levelet, sózzuk, 7-8 percig együtt forraljuk. Közben elkészítjük a rántást a hagymából, olajból, lisztből és pirospaprikából (lehet világos vagy sötétebbel is készíteni, a sötétebben markánsabb a hagyma íze) majd hozzákeverjük a leveshez. 5-6 perc alatt készre főzzük. Tálalásnál finom tejföllel vagy anélkül is isteni!
Értékelés: 10/10
Tovább a blogra »