GasztroGarma

Magyaros karfiolleves paprikás galuskával

Mary kérte, megcsináltam. Könnyed nyári leves de semmi elgondolkodtató íz. Változatosságnak jó 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kisebb karfiol
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 kis cikk zeller
  • 1 közepes hagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 2 evőkanál liszt
  • pirospaprika, só, zsiradék

Galuskához:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj vagy zsiradék
  • só, pirospaprika, liszt
Meghámozzuk a zöldségeket és apróra kockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kevés zsiradékon az összevágott zöldségekkel együtt párolni kezdjük. Amikor félig megpuhult, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és két evőkanál liszttel. Egy percig kevergetve pirítjuk majd rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük majd felöntjük 2 liter vízzel és megsózzuk.  Ha felforrt hozzáadjuk az apróbb rózsáira bontott karfiolt. amíg újra felfő, elkészítjük a paprikás nokedlit. Összekeverjük a tojást, a zsiradékot, egy kávéskanál  pirospaprikát csipetnyi sóval és annyi liszttel amennyit felvesz. Viszonylag kemény tésztát készítünk, majd a felforrt levesbe szaggatjuk és összefőzzük a levest.

Értékelésem: 7/10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!