Magyaros karfiolleves paprikás galuskával

Mary kérte, megcsináltam. Könnyed nyári leves de semmi elgondolkodtató íz. Változatosságnak jó 🙂

Hozzávalók:

Galuskához:

Meghámozzuk a zöldségeket és apróra kockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kevés zsiradékon az összevágott zöldségekkel együtt párolni kezdjük. Amikor félig megpuhult, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és két evőkanál liszttel. Egy percig kevergetve pirítjuk majd rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük majd felöntjük 2 liter vízzel és megsózzuk.  Ha felforrt hozzáadjuk az apróbb rózsáira bontott karfiolt. amíg újra felfő, elkészítjük a paprikás nokedlit. Összekeverjük a tojást, a zsiradékot, egy kávéskanál  pirospaprikát csipetnyi sóval és annyi liszttel amennyit felvesz. Viszonylag kemény tésztát készítünk, majd a felforrt levesbe szaggatjuk és összefőzzük a levest.

Értékelésem: 7/10

Tovább a blogra »