Húsgombócos-paradicsomos tészta

Szeretem a paradicsomot minden mennyiségben ezért készítettem el ezt a húsgombócos változatot. Friss ez is, javaslom, gyorsan elkészíthető, szerintünk isteni finom lett.

Hozzávalók:

A darált húst egy tálban összekeverjük sóval, borssal, 2-3 friss apróra vágott bazsalikomlevéllel( használhatunk szárítottat is). Kis diókat formálunk belőlük, majd lobogó sós vízben pár perc alatt megfőzzük. Elkészítjük a paradicsommártást. Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsomkonzervet és 3-4 friss apróra vágott bazsalikomlevelet. Főzés közben sózzuk, borsozzuk oregánóval ízesítjük, és a két fokhagymát is beletörjük. Beletesszük a megfőtt húsgombócokat alaposan összekeverjük, majd pár percig együtt rotyogtatjuk. A tésztát bő vízben kifőzzük majd beleszedjük a paradicsomos alapba és jól összekeverjük. Tálalásnál reszelt sajtot és parmezánt szórunk rá.

Értékelésem: 10/10

Tovább a blogra »