Nyári karalábéleves

Kerestem egy könnyed friss zöldséglevest, ez tetszett meg. Finom könnyed végeredmény, nekünk bejött.
Hozzávalók:
A zöldségeket megtisztítjuk és kockára, karikára vágjuk. A felhevített olajra dobjuk az egészet és megdinszteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát (kevés zöldjével együtt), valamint az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Elkészítjük a grízgaluskát, a tojásokat összekeverjük a grízzel, finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk és hűtőben 30 percig pihentetjük. Amikor a levesben megfőttek a hozzávalók a grízgaluskákat beleszaggatjuk. További 10 percig főzzük majd tálaljuk.

Értékelésem: 9/10

Tovább a blogra »