Garnélás-spenótos spagetti

Mivel garnélát még soha nem csináltam és a Lidl -ben épp volt friss kipróbáltunk egy receptet. Azt kell mondanom bomba jó lett 🙂

Hozzávalók:

Feltesszük a spagettit vagy másfajta hosszú tésztát főzni, olajos sós vízben. Egy lábasban 2 evőkanál olívaolajon és egy cikk vajon elkezdjük a fokhagymát dinsztelni. Megszórjuk pirospaprikával, vagy száraz csilivel (ízlés szerint ki hogy kívánja) majd beleszórjuk a garnélát, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk benne. Rászórunk egy púpos teáskanál szárított oregánót majd egy két átkeverés után beledobjuk a spenótleveleket. Még mielőtt teljesen összeesne rádobjuk a lecsöpögtetett spagetti egy újabb cikk vajjal együtt. Megszórjuk a reszelt parmezánsajttal és a felaprított petrezselyem zöldjével. alaposan összeforgatjuk rácsavarunk egy negyed citrom levét ezzel is összekeverjük és már tálaljuk is. Tetejére még szórhatunk friss aprított petrezselyem zöldjét még díszítésként.
Értékelésem: 9/10

Tovább a blogra »